خالد مفتح الشریف؛ اشرف الحشانی؛ ابراهیم حیدر
دوره 5، شماره 2 ، مهر 1397، ، صفحه 31-38
چکیده
جذب زیستی یونهای مس (II) از محلولهای آبی توسط زائدهی پودر چای و قهوه به روش ناپیوسته مورد بررسی قرار گرفت. فرآیند جذب به pH محلول، غلظت اولیه یون فلزی، مقدار بیوجاذب و زمان تماس بستگی دارد. دادههای جذب تعادلی که به طریق آزمایشی بدست آمده بودند توسط ایزوترمهای لانگمویر، فروند لیچ، تمکین و دابینین-رادشکویچ مورد بررسی قرار ...
بیشتر
جذب زیستی یونهای مس (II) از محلولهای آبی توسط زائدهی پودر چای و قهوه به روش ناپیوسته مورد بررسی قرار گرفت. فرآیند جذب به pH محلول، غلظت اولیه یون فلزی، مقدار بیوجاذب و زمان تماس بستگی دارد. دادههای جذب تعادلی که به طریق آزمایشی بدست آمده بودند توسط ایزوترمهای لانگمویر، فروند لیچ، تمکین و دابینین-رادشکویچ مورد بررسی قرار گرفتند. مدل لانگمویر با ضریب همبستگی بالاتر تطابق بیشتری با دادهها داشت. بیشترین ظرفیتهای جذب با استفاده از ایزوترم لانگمویر به ترتیب 526 و 417 میلیگرم بر گرم برای قهوه و چای بدست آمد. مطالعات سینیتکی بیانگر آن بود که مراحل جذب توسط مدل شبه درجه دوم انجام میگیرد. براساس ظرفیت جذب، زائدهی پودر قهوه و چای میتواند به عنوان جاذب زیستی کم هزینه، موثر و دوستدار محیط زیست برای حذف یونهای مس (II) از محلولهای آبی مورد توجه قرار گیرد.